Kan ik mijn motor zakelijk verzekeren?

Het is mogelijk om uw motor zakelijk bij ons te verzekeren. Er zijn een aantal aandachtspunten waarbij u rekening dient te houden.

Geen grijs kenteken
Wij verzekeren enkel personenmotoren en geen grijze kentekens. Begint uw kenteken met een B of een V? Dan kunt u uw motor niet bij ons verzekeren. Heeft u een gewoon kenteken en gebruikt u uw motor zakelijk? Dan kunt u deze wel bij ons verzekeren op naam van uw bedrijf. Grijs kenteken is een administratieve term en heeft niets met de kleur van uw kenteken te maken, deze is gewoon geel.

BTW aftrekbaar?
Mag uw bedrijf de BTW verrekenen bij de belastingdienst? Dan dient u de cataloguswaarde excl. BTW op te geven. Ook de eventuele extra accessoires die u wilt verzekeren dient u excl. BTW op te geven. In geval van schade vergoeden wij de schade excl. BTW. Het BTW bedrag van uw schade kunt u zelf verrekenen bij de belastingdienst. Het kost u dus niets extra.

Bedrijf als verzekeringsnemer
Vul tijdens het aanvragen uw bedrijfsgegevens in als verzekeringsnemer / aanvrager. Als bestuurder geeft u de gegevens op van de regelmatige bestuurder van uw motor(uw persoonsgegevens). Als de verzekering niet op naam van uw bedrijf staat mag u deze niet aftrekken bij de belastingdienst.

Niet voor betaald vervoer
Onze motorverzekering biedt geen dekking als er vervoer tegen betaling plaats vindt. U kunt uw motor in dat geval niet bij ons verzekeren.

Geen online acceptatie
Vraagt u uw motorverzekering online bij ons aan? Dan hoort u binnen twee werkdagen of wij uw aanvraag accepteren. In verband met extra controles op het te verzekeren bedrag kunnen wij dit niet online doen. Uw premie zal in werkelijkheid iets lager uitvallen dan u online berekend heeft.

Terug naar overzicht